Pujar a dalt

Taller d’eines de mediació laboral (18 i 19 de febrer) amb la Cambra de Comerç

LDSC01629‘aparició de desacords i conflictes al lloc de treball és un fet natural. Tot i això, si no es gestionen de forma efectiva poden causar un baix rendiment en l’equip, mal ambient laboral, un augment de les baixes o fins i tot un perjudici en l’atenció a client.

D’altra banda, no gestionar desacords i diferència de punts de vista sobre aspectes claus de la gestió de l’empresa pot provocar que es retardi la presa de decisions importants.

Els dies 18 i 19 de febrer, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS) organitza un taller d’eines de mediació a la feina. El taller, facilitat pel mediador Ramon Tena Pera, proporcionarà eines i habilitats per fer front als conflictes i desacords que apareixen en entorns laborals. Aquí en teniu el programa: MEDIACIÓ CCCIS

APRENDRE A “LLEGIR” EL CONFLICTE

El primer pas per gestionar un conflicte de forma eficient és entendre’l. Per això durant la primera part veurem algunes de les característiques principals del conflicte, com per exemple el seu cicle de vida o la diferència entre posicions i interessos. Durant la segona part, els participants veuran diverses eines que permeten entendre el conflicte i gestionar-lo de forma positiva (escolta activa, preguntes obertes…), així com un procés en quatre passos derivat de la mediació.

Durant la darrera part del taller, els participants tindran la oportunitat de practicar les eines i el procediment a través de dinàmiques i “role plays“.

LA MEDIACIÓ: UNA EINA EFICIENT

La mediació és una forma innovadora i flexible de gestionar desacords en què les parts en conflicte es troben amb un mediador neutral. Aquest els ajuda a escoltar-se, identificar els principals punts en desacord i negociar entre ells per assolir acords mútuament satisfactoris. Tot i que es tracta d’un procediment poc conegut a Andorra, als països veïns fa temps que s’utilitza de forma extensiva, ja que permet arribar a acords de forma ràpida, econòmica, eficient i confidencial. De fet, segons els estudis que es realitzen periòdicament, el percentatge d’acords als que s’arriba en mediació és d’entre el 75 i el 90 %.

Per informació complementària, no dubteu en enviar un correu a mediadorand@andorra.ad o consulteu aquest enllaç a la pàgina web de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra.

Author avatar
Ramon Tena

0 comentaris

  1. Jordi Tena

    muy chulo. sigo sin poder hablar. Pero bueno así no se puede discutir. es una buena solucuion. Jua jua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *