Pujar a dalt

El Dia Europeu de la Mediació se celebra a Andorra

El proper 20 de gener Andorra acollirà diversos actes per conmemorar el Dia Europeu de la Mediació

En primer lloc, la Llibreria La Puça acollirà la presentació del llibre “Justicia sin jueces: Métodos Alternativos a la justicia tradicional”, del magistrat español Pascual Ortuño. Aquest llibre ha rebut el premi del Departament de Justícia català a la millor publicació del 2019 sobre sistemes ADR. El llibre recull diferents propostes per gestionar els conflictes de manera alternativa a la justícia tradicional: negociació, mediació, arbitratge, coordinació de parentalitat, advocacia col·laborativa…

Tot i la ironia del títol, aquesta publicació proposa sistemes de col·laboració entre els diversos operadors de l’àmbit de la justícia (magistrats, advocats, mediadors, psicòlegs…) per buscar solucions als conflictes que arriben a la justícia que siguin sostenibles, donin resposta a tots els elements del conflicte (no només els de naturalesa jurídica) i preservin en el major grau possible les relacions entre les parts.

Com indica Ortuño en la presentació del llibre:

“Presentar una demanda en el juzgado es una declaración formal de guerra […] y las consecuencias de la victoria son mucho peor, incluso para quien la obtiene, que los desastres de la batalla.”

La presentació serà a la Llibreria La Puça, d’Andorra la Vella, a les 13 hores.

Pots trobar més informació sobre aquest llibre clicant en aquest enllaç.

Per al segon acte de la jornada, ens traslladarem a la seu del Consell General, on tindrà lloc la xerrada “Els beneficis de la mediació en l’àmbit judicial”.

La xerrada, moderada pel mediador Ramon Tena, comptarà amb un panell de luxe format per l’ex-magistrat francès i inspector del CSJ, Sr. Gilbert Cousteaux, el magistrat español Pascual Ortuño, la presidenta de la Batllia, Sra. Laura Rodríguez, la representant del Col·legi d’Advocats, Sra. Cristina Blanquer i el director del CRES, Joan Micó.

Aquesta conferència servirà per explorar vies per introduir la mediació en el sistema judicial, així com els beneficis que pot comportar. Cal recordar que la llei de Mediació d’Andorra configura la mediació com un sistema alternatiu, però també de col·laboració amb la Justícia.

Pots trobar informació complementària clicant en aquest enllaç: Dia Europeu de la mediació 2020

La conferència tindrà lloc a la seu del Consell General a les 19 hores.

Per qualsevol informació compelmentària, no dubteu en contactar-me a l’adreça mediacio@dialoga.ad. Serà un plaer xerrar una estona sobre mediació.

Author avatar
Ramon Tena

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *